انجمن علمی گروه مهندسی منابع طبیعی گرایش شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
درباره وبلاگ


«بسم الله الرحمن الرحيم؛ الحمد للـه رب العالمين والسلام والصلوه علي سيدنا ونبينا محمد وآله الطاهرين وصحبه المنتجبين؛ اللهم عجل لوليك الفرج والعافيه والنصر واجعلنا من خير انصاره واعوانه والمستشهدين بين يديه.» با عرض سلام؛ اعضای انجمن علمی مهندسی منابع طبیعی گرایش شیلات (تکثیر و پرورش آبزیان) دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ورود شما را به وبلاگ این انجمن خوش آمد می گویند.
آخرین مطالب

 

 

 

قصرشیرین تنها مرکز تکثیر و پرورش میگوی آب شیرین در کشور است
کرمانشاه - خبرگزاری مهر: مدیرکل شیلات استان کرمانشاه گفت: قصرشیرین به عنوان تنها مرکز فعال تکثیر و پرورش میگوی آب شیرین کشور است.

 

 

شهبازی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در استان 410 باب مزرعه پرورش ماهی سردآبی و گرم آبی در قالب مجتمع های بزرگ و مزارع منفرد و مزارع دو منظوره کشاورزی داریم.

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه افزود: میزان استخرهای سرد آبی وگرم آبی در استان 69 مزرعه گرم آبی و341 باب مزرعه سرد آبی فعال است.

شهبازی گفت: در سال جاری 10 هزار و 500 تن تولید ماهی در استان داشته ایم.

مدیرکل شیلات استان افزود: تولید موجود جوابگوی نیاز استان بوده و از این میزان تولید شده نیز مقداری صادرات داریم، البته در این مبحث واردات نیز داشته ایم و عمده صادرات ماهیان تولیدی استان کرمانشاه به کشورعراق بوده است.

شهبازی در پایان با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماهی در کشور 8 کیلوگرم است، گفت: متاسفانه سرانه مصرف ماهی در استان کرمانشاه کمتر از 5 کیلوگرم در سال است، این در حالی است که سرانه مصرف ماهی در جهان، بیش از 17 کیلوگرم است.


 

 

 

تاریخچه ای از پرورش میگوی دراز آب شیرین



ادامه مطلب ...

نام علمی :Gnathonemus petersii

نام های رایج و بازاری : فیل ماهی

 نگه داری : کمی سخت است به خصوص اینکه  به شدت نیازمند آب با کیفیت عالی هستند .

حد اکثر اندازه : 23-35 سانتی متر

pH - 6-7.2

دما : 73-82*F (23-28*C)

طول عمر : 6-10 سال

زادگاه : اصالتا متعلق به آب های آرام  آفریقا و عموما اطراف نیجر هستند .

رفتار : صلح جو هستند . ولی بزرگترها به کوچکترها حمله می کنند .

اندازه ی تانک : برای یک فیل ماهی بالغ تانکی با 50  گالون ظرفیت لازم است .

ماهیان سازگار : با همه نوع ماهی سازگار است . ولی ممکن است غذا به آنها نرسد . می توانید آنها را با تتراها ، آنجل ها و یا دیسکس نگه داری کنید.

تولید مثل :  تکثیر آنها در اسارت سخت است .

رژیم غذایی : فیل ماهی هااصولا جز ماهی های لاشه خور آکواریوم هستند این ماهی به میگوی آب شور ، کرم خونی و غذای زنده علاقه مند است ولی معمولا با پولکی ها سازگار نیستند .

 

 

انجمن علمی دانشجویی شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با همکاری مرکز تحقیقات شیلات بسیج دانشجویی استان مازندران بر گزار می کند:

دومین همایش دانشجویی علوم شیلاتی

با محوریت :

تکثیر و پررش_ صید و بهره برداری از آبزیان _ اکولوژی آبریان

تغذیه و غذای زنده _ فرآوری آبزیان _ بیماری آبزیان 

آخرین مهلت ارسال مقالات: 25 فروردین ماه 1391

http://uploadkon.ir/uploads/029c77cda560a28e609723ab5bcd874e.jpg

 



ادامه مطلب ...

 خواص بالینی :

* چربی امگا3 موجود در گوشت ماهی در جلوگیری از سکته مغزی ، لخته شدن خون در عروق چشم، مغز و سایر اندام ها نقش مهمی دارد.
* چربی امگا3 سبب کاهش میزان تری‌گلیسیریدها می‌شود.
* چربی امگا3 یک اسید چرب است که نقش عمده‌ای در جلوگیری از آرتریت‌ها(تورم مفاصل) دارد.
* چربی امگا3 نقش ضد سرطان دارد.
غذای تهیه شده از آبزیان، مغذی و پرارزش است.
غذای پرارزش به غذایی گفته می‌شود که دارای مواد و عناصر غذایی لازم برای حفظ سلامت بدن و فاقد مواد غیر لازم و مضر می باشد. غذاهای حاصل از آبزیان در عمل جزو این دسته از غذاها به حساب می‌آیند، زیرا علاوه بر داشتن پروتئین پرارزش و کافی، دارای انواع متعدد و مقادیر مناسبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی بوده و در عین حال، دارای مقادیر کمی چربی و کلسترول هستند.

 ماهی درمانی

چه خوب است اگر بتوانیم در مصرف مواد غذایی هم، مانند هر کار دیگری برنامه‌ریزی کرده و غذاها را نه تنها برای سیر شدن، بلکه به دلیل تامین نیازهای واقعی بدن و جلوگیری از بروز عوارض و بیماری های متعدد مصرف کنیم.
مصرف ماهی سبب افزایش رشد در کودکان، بالا بردن بهره هوشی و افزایش طول عمر می‌شود و در درمان بیماری‌های گواتر، کاهش فشارخون ، درمان سردردهای میگرنی و بیماری‌های کلیوی ، کاهش سرطان پستان در زنان و کاهش خطر بیماری آلزایمر، تاثیر به سزایی دارد. کارشناسان مواد غذایی مصرف سه وعده ماهی در هر هفته را توصیه می‌کنند.برای سالم ماندن ماهی بخورید
در بسیاری از جوامع نصف مرگ و میرها در اثر تصلب شرائین است که حاصل تجمع کلسترول و ایجاد رسوب در عروق خونی است که سبب مسدود شدن رگ‌های تغذیه‌کننده قلب و در نتیجه حملات قلبی و مغزی می‌شود. با کاربرد یک رژیم غذایی مناسب می‌توان احتمال مبتلا شدن به این مشکلات را به میزان چشم‌گیری کاهش داد.غذاهای دریایی دارای پروتئین بالا، چربی کم، کلسترول کم و همین طور دارای ویتامین ها و املاح می باشند. توجه داشته باشید که میگو دارای کلسترول زیادی می باشد، اما با این حال مقدار کلسترول در میگو کمتر از مقدار آن در گوشت قرمز است.به طور کلی 84 گرم ماهی دارای 120 کالری می باشد.گوشت ماهی دارای ویتامین های B، A و D ، کلسیم و فسفر و دارای مقدار کمی آهن، مس و سلنیوم می باشد. ماهی هایی که در آب های شور زندگی می کنند، دارای مقدار زیادی یُد می باشند. لازم به ذکر است که ماهی دارای مقدار بسیار کمی سدیم می باشد و به همین خاطر برای رژیم های کم نمک توصیه می شود. متخصصان تغذیه برای همه افراد به خصوص بیماران قلبی، مصرف دو بار ماهی در هفته(هر بار 90 گرم) را سفارش می کنند.چربی ماهی مفید است و چربی گوشت قرمز مضر، زیرا چربی گوشت قرمز از نوع چربی های اشباع می باشد، اما چربی ماهی از 2 نوع اسید چرب غیر اشباع امگا 3 به نام های EPA و DHA است.

آبزي پروري : آموزش كشت دافني (موينا)

از آنجايي كه دافني از غذاهاي زنده مهم در صنعت تكثير و پرورش آبزيان آب شيرين محسوب ميشود تصميم گرفتم در خصوص تكثير اين سخت پوست باارزش توضيحاتي را در سایت بگنجانم :
دافني ها كلادوسرهاي سخت پوست كوچك آب شيرين با نام عمومي خاكشي هاي سخت پوست هستند. اين نام عمومي فقط بدليل سايزشان نبوده بلكه بدليل حركت جهشي ناگهاني وكوتاهشان در آب است.جنسهاي دافني و موينا بشدت خويشاوند مي باشند. آنها در سرتاسر جهان وجود دارند وتمام آنها به دافني معروف هستند. دافني داراي بدني كه شامل سر وتنه هستند ( شكل 1) آنتن ها (شاخك ها) ابزار اصلي موقعيت يابي هستند.چشمان مركب بزرگ زير پوست در دو.................................

 

 



ادامه مطلب ...

پرورش ماهی در شالیزار

مکان یابی
اجرای نقشه طرح
آماده سازی زمين و کشت برنج
کشت بچه ماهيان
عملیات داشت برنج
مراقبتهای ویژه پرورش ماهی
برداشت برنج
پرورش ماهی بعد از برداشت برنج و صيد ماهی


در شاليزار مي توان علاوه بر توليد برنج , ماهي نيزپرورش داد. شالیزارهايي كه داراي آب كافي وزمين مناسب ومسطح باشند , مي توانند جهت پرورش ماهي كپور مورد استفاده قرار گيرند , بدين ترتيب كه يك پناهگاه كوچك در پايين دست مزرعه برنج احداث مي شود ودر اوايل بهار بچه ماهيان را به داخل اين پناهگاه مي ريزيم و تا زمانيكه شاليزار آماده مي شود ودر آن نشاء كاري صورت...........................



ادامه مطلب ...

آشنایی با میگو و طریقه پرورش آن

پرورش میگو

گونه‌های میگوی آب شیرین جنس Macrobrachium در سراسر مناطق گرمسیری و نیم گرمسیری جهان پراکنده‌اند. این گونه‌ها در اغلب آبهای شیرین داخلی شامل دریاچه‌ها ، رودخانــه‌ها، باتلاقها ، نهرهای آبیاری ، کانالها و استخرها یافت می‌شوند. اغلب گونه‌ها در مراحل نخستین چرخه زندگیشان به آب لب شور نیاز دارند و بنا بر این در آبهایی یافت می‌شوند که مستقیم یا غیر مستقیم به دریا می‌پیوندند، هر چند بعضی از آنها چرخه زندگیشان را در دریاچه‌های داخلی آب شور یا آب شیرین کامل می‌کنند. بعضی از.......................

 



ادامه مطلب ...

بیماریهای شایع ماهیان آکواریم و روش درمان آنها

1- دم خوره و گندیدگی باله ها
2- کلومناریس
3- امراض باکتریزای آبششی
4- آب آوردگی شکم
5- تیرگی پوست و باله ها
6- بیماری سفیدک
7- قارچ پوست و دهان
8- عفونت دهان
9- سفید و شل شدن مدفوع
10- عفونت آبششها
11- بیماری سفید شدن تخمها

به طور کلی رفتار و وضع ظاهری ماهی بیمار از ماهی های سالم متمایز است.بنابراین به آسانی می توان در یک آکواریوم بین تعدادی ماهی یک یا چند ماهی بیمار را شناسایی نمود.عوامل ظاهری عمده ای که در تشخیص و شناسایی ماهی بیمار موثر هستند عبارتند از:


۱-بیحال شدن ماهی

۲-فرار نکردن در اثر تحریک یا ترساندن

۳-شنای غیرطبیعی

۴-جدا شدن از سایر ماهی ها و کناره گیری کردن از آن ها

۵-مالیدن بدن به دیواره ها یا کف

۶-ماندن در سطح آب

۷-باز نگه داشتن دهان

۸-سریع شدن تنفس و افزایش تعداد آن در دقیقه

۹-پریدن از آب

۱۰-کمرنگ شدن سطح بدن

۱۱-خونریزی جلدی

۱۲-سخت شدن یا پاره شدن باله ها

۱۳-تا خوردن باله ها

۱۴-ظهور لکه های سفید یا قرمز بر روی بدن

۱۵-پیدا شدن لکه های ابر مانند بر روی بدن

۱۶-امساک یا غیر طبیعی بودن تغذیه

هر ماهی بیمار ممکن است یک یا چند عامل از عوامل فوقالذکر را نشان دهد.در هر صورت بلا فاصله بعد از ظهور علایم بیماری باید در اسرع وقت نسبت به شناسایی و کنترل عامل بیماریزا اقدام نمود.در غیر این صورت ممکن است ماهی ها در وضعی قرار گیرند که کنترل یا مداوای آن ها امکان پذیر نباشد.

پيوندها
  • شیلاتی های دریا دل
  • شیلات
  • کیت اگزوز
  • زنون قوی
  • چراغ لیزری دوچرخه

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان انجمن علمی شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و آدرس anjomaneshilat.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 24
بازدید دیروز : 20
بازدید هفته : 58
بازدید ماه : 56
بازدید کل : 270161
تعداد مطالب : 106
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت

<-PollName->

<-PollItems->

.


IranSkin go Up

.

نیت کنید و اشاره فرمایید